Skonište dobilo rješenje za rad

saopstenje


Obavještavamo javnost da je Sklonište za pse “Rin Tin Tin””, kojim gazduje Udruženje za zaštitu životinja “Rin Tin Tin”, dobilo stalno rješenje za rad!

Upravi za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove dana 07.07.2020. godine, upućen je zahtjev radi utvrđivanja veterinarsko-sanitarnih uslova za privremeni smještaj napuštenih životinja (kućnih ljubimaca – pasa) u našem skloništu za pse “Rin Tin Tin” na lokaciji Podglavice bb Danilovgrad. Uz zahtjev je priložena sva potrebna dokumentacija.
Neposrednim pregledom skloništa komisija je dana 15.09.2020. godine utvrdila da objekat ispunjava uslove propisane Pravilnikom o uslovima koje treba da ispunjavaju pansioni i skloništa za napuštene životinje, nakon čega je donešeno rješenje za rad. 
Sva sredstva dobijena predhodnim projektom, kao i znatan dio ličnih sredstava uložen je u izgradanju objekata i prateće infrastrukture. Transparentnost u radu, poštovanje svih zakonom propisanih pravila i protokola rezultirali su time da u kratkom roku postanemo prvo registovano sklonište za privremeni smještaj napuštenih životinja (kućnih ljubimaca  -pasa), u Crnoj Gori,  kojim gazduje neka NVO.

Nastavićemo i u budućem radu, zajedno sa svima vama koji dijelite iste vrijednosti, da u najvećoj mogućoj mjeri doprinosimo rješavanju problema bezdomnih pasa.

NAŠ MOTO – ZAJEDNO ZA NJIH! 


Izvršna direktorica,
Branka Mujović