Saopštenje – prve hirurške intervencije

Hirurška intervencija psa Daca
Hirurška intervencija psa Daca
Hirurška intervencija psa Daca

U Danilovgradu, 03. 05. 2020. godine, u stacionaru skloništa kojim rukovodi Udruženje za zaštitu životinja “Rin Tin Tin”, izvedene su prve hiruške intervencije. U pitanju je humana metoda kontrole broja bezdomih pasa, koja se u ovom slučaju odnosi na kastracije dva psa mješanca. Iznijeli smo predlog veterinarskoj ambulanti sa kojom imamo potpisan ugovor o saradnji, da se intervencije obave u okruženju koje je životinjama poznato, bez transporta u drugo mjesto, posebno imajući u vidu trenutnu situaciju sa corona virusom. Postupajući po našem zahtjevu doktorka veterine Aleksandra Krivokapić je izvršila kontrolu objekta i ocijenila da isti ispunjava sve uslove za sprovođenje ove intervencije. 

Dugogodišnje iskustvo veterinarke Krivokapić doprinijelo je da sve prođe u savršenom redu, postoperativni oporavak takođe  teče dobro zahvaljujući predanoj brizi odgovornih lica koja se 24 sata brinu o životinjama smještenim u skloništu. Stacionar je sastavni dio skloništa čiju je izgradnju podržala Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, kroz projekat “Brigom za pse do humanog društva”.

Udruženje za zaštitu životinja “Rin Tin Tin” će i dalje nastaviti da se brine o zaštiti dobrobiti životinja, za šta će nam i ubudućem periodu trebati podrška, jer samo zajedničkim snagama se postižu dobri rezultati!

Izvršna direktorica,
Branka Mujović

Hirurška intervencija psa Nera
Hirurška intervencija psa Nera